vrijdag 17 mei 2013

Welke tape heb ik nodig?

Er zijn vele soorten tapes op de markt met verschillende belijmingen, zowel hand- als machinetape, in verschillende breedtes, lengtes en diktes. Tape is onmisbaar in elk magazijn en bedrijf. Het doel ervan is simpelweg: schadevrij opslaan en transport van (om-)dozen, bundels etc.


Voor alle denkbare toepassingen, industrieel of met de hand, is er de geschikte tape. Om te bepalen welk soort tape u het beste kunt gebruiken, is het van belang dat u nagaat voor welke toepassing de tape wordt gebruikt, wat de kwaliteit van bijvoorbeeld de doos is en bij welke temperatuur de goederen opgeslagen worden.



PP/PVC tape
PP(polypropeen)- en PVC(polyvinylchloride) tape zijn de standaard verpakkingstapes, die voornamelijk gebruikt worden om dozen te sluiten. PP en PVC zijn kunststofdragers en geen belijmingen, zoals de meesten denken. PP tape is te verkrijgen met acryle, hotmelt of met een rubber solvent-belijming en PVC tape is slechts met rubber solvent-belijming beschikbaar. 

Elke drager en belijming heeft zijn voordelen, zodat altijd de juiste tape voor de juiste toepassing gekozen kan worden. Ook is belangrijk om de hoeveelheid gram lijm per centimeter te kennen, omdat hier veel variatie in zit. Daarom is het van belang te weten waarvoor de tape gebruikt wordt, zoals het soort doos en bij welke temperatuur de goederen worden opgeslagen. Ook het geluid dat de tape maakt, heeft invloed op de keuze voor een bepaalde tape.

Technische tape
Deze tapes worden bij technische of speciale toepassingen gebruikt. Technische tapes bestaat uit;  filament tape, strapping tape, masking tape of meer bekend als schildertape, duct tape of wel de sterke grijze tape, papertape, dubbelzijdige tape en nog veel meer.



Om de juiste tape voor uw toepassing te kiezen zijn minimaal de volgende gegevens nodig:

  • Toepassing;
  • Machinale of handmatige verwerking;
  • Bedrukt of onbedrukt;
  • Kleur;
  • Geluiddempend of niet;
  • Structurele gebruik.
D.J. Hoogstraten Verpakkingsmaterialen BV adviseert u graag. Neem contact met ons op en laat u verrassen door onze mogelijkheden en oplossingen op het gebied van verpakkingstape.

Alvast kennis maken met het complete assortiment en onze mogelijkheden? Bezoek onze site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten