maandag 15 januari 2018

Doos opvullen met papier



Papier is een meer dan uitstekend middel om producten in een doosverpakking te beschermen tegen impact en beschadiging. Tegelijkertijd vult u de lege ruimtes in de doos op voor meer stabiliteit. Van oudsher al gebruikt men papier in de vorm van handgemaakte proppen, vaak krantenpapier, om goedkoop artikelen te bufferen. Wanneer u professioneel te werk wilt gaan zijn er betere middelen en systemen.
Tegenwoordig is het papier geoptimaliseerd voor het "proppen" en maakt de machine uit dit papier een optimaal kussen dankzij uitgekiende wals- en vouwtechniek. Dit alles met zeer hoge snelheid!
De papierkussens zijn geschikt voor zeer breekbare producten zoals aardewerk en glas. Ook voor zeer zware producten zoals bijvoorbeeld machineonderdelen kunt u beter papierkussens gebruiken dan bijvoorbeeld luchtzakjes of opvulchips.

Een ander voordeel van papierkussen t.o.v. luchtzakjes is het feit dat papier beter meegeeft bij het sluiten de doos. Bij luchtzakjes zult u wellicht meer moeten passen en meten om een te hoge klepspanning op de doos te voorkomen.

D.J. Hoogstraten levert machines / systemen die het maken van papierkussens automatiseren. Deze machines maken in snel tempo sterk bufferende stroken op een vooraf ingestelde lengte zodat u altijd exact de juiste maat en hoeveelheid gebruikt voor uw verpakking. Hiermee wordt het materiaal kostenefficënt, snel en bovendien eenvoudig te verwerken voor al uw inpakpersoneel. Ook de machines zelf laten zich simpel bedienen, zijn zeer degelijk en onderhoudsarm.

De meeste professionele machines zijn gratis in bruikleen bij voldoende afname van de papierrollen.
Het papier is uiteraard van gerecycled materiaal en is zelf uiteraard ook weer eenvoudig te recyclen bij het oud papier.

Welke machine u nodig heeft hangt af van de producten die u wenst te verpakken en de snelheid waarmee dit moet gebeuren. Natuurlijk maken wij graag een kosten/baten analyse voor u!
Bel met D.J. Hoogstraten (0183 353 012) voor vrijblijvend gesprek en/of een demonstratie in onze showroom in Gorinchem.

Bekijk hier de mogelijkheden voor papierkussensystemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten